» Курс по парапланеризъм


За тези от вас за които не е достатъчно да поетят в тандем, а искат да вземат нещата в своите ръце е курсът по парапланеризъм. Курсът е разделене на няколко модула с цел постепенно надгражддане на знания, умения и навици в летенето.

Въвеждащ уикенд курс по парапланеризъм.
В тази първа фаза от вашето обучение ще се научете как да излитате и кацате и да контролирате патрапланера. Ще направите от 5 до 10 полета от уебен хълм.
Цена на курса 400 лв.

Курс за средно напреднали парапланеристи.
След като успешно сте преминали въвеждащия курс по парапланеризъм и сте решили, че това е вашият спорт идва ред на следващото ниво в обучението ви. В курса за среднонапреднали ще затвърдите техниката си излитане и кацане, ще усвоите и развуиете умения за кацане в цел, височинно летене, летене с различни скорости и симулиране на аварийни ситуации по време на полет.
Цена на тренировъчен ден 200 лв.

Курс за напреднали
В тази последна фаза от вашето обучение ще усъвършенствате всички научено дотук. Новите неща ще са упражнения по склоново рееене, летене в термика, летене в турболентни условия.
Цена на тренировъчен ден 200 лв.

По време на курса в цената е включена сертифицирана екипировка включваща парапланер, сбруя (седалка) и запасен парашут. Всеки курсист трябва да си поодсигири туристически обувки обхващащи глезена.

До среща на баира:)