ТАНДЕМЕН ПОЛЕТ С ПАРАПЛАНЕР

Тандемен полет с парапланер

Тандемен полет на Витоша


Тандемен полет с парапланер е подходящ за хора които искат да изпитат удоволствието от свободния полет, без да преминават курс на обучение, това е най-лесният и безопасен начин да полетите.

Полетът се извършва с парапланер тип “тандем”, при който квалифициран пилот управлява крилото и извършва приземяването. Пасажерът единствено се наслаждава на полета и гледката.

Тандемният полет е добър вариант да направите първите си стъпки в парапланеризма и оригинален начин да направите вълнуващ подарък на свой приятел или близък.

За да се чувствате комфортно по време на полета е необходимо са сте облечени с дрехи според сезона за предпочитане с дълъг ръкав и дълъг крачол (на високо е хладно дори през горещите летни дни.) В интерес на вашата безопасност е да дойдете с подходящи обувки. Подходящи обувки за полет са тип туристически, такива които ви обхващат глезена, ако нямате туристически обувки приемлив вариант е дойдете обут с маратонки.

Тандемни полети с парапланер се извършват при подходящи метрологични условия. Най-голямото предимство на парапланеризма пред другите спортове които се практикуват на открито е, че се практикува целогодишно.  Различните сезони предлагат различен тип наслаждение. През зимата е особено красиво да летиш над побелялата планина, през лятото можеш да достигнеш толкова високо колкото са облаците над равнината. Пролетта и есента са преходни сезони които ни предлагат силни усещания и красиви гледки.

Най-добрият начин да изпиташ дадено усещане е да го преживееш. Ще се радваме да споделим радостта от летенето с вас.

Тандемни полети се извършват от понеделник до неделя включително в подходящи метрологични условия. Очакваме ви!

Релакс след работния ден

Някога мечтали ли сте да полетите високо над Витоша забравяйки за всички битови проблеми и грижи? Ако отговора на въпроса е „да”, то значи сте дошли на правилното място! Предлагаме ви една уникална и невероятна възможност да релаксирате след скучния работен ден с помощта на тандемен полет с парапланер!

Стандартната почивка вече е в миналото и все повече хора търсят екстремните преживявания и нови емоции за да се почувстват пълноценни и свободни. Летенето един от най-ефектните начини да избягате от скуката и да откриете нови хоризонти.

Такъв вариант за разтоварване е идеален за летния сезон, когато желанието за рискове и приключения работи на пълни обороти. Ето защо, вместо да прекарате поредната еднообразна вечер в града, изберете едно интригуващо и запомнящо се обучение с ваучер за тандемен полет с парапланер, което ще ви зареди с положителна енергия и ще остави у вас  ярки и красиви спомени.

Направете първата крачка към вашето незабравимо изживяване, позволете си рискувате и живейте за мига, защото всичко това е на един ваучер разстояние!

Полетът с парапланер е една чудесна възможност за група от хора, които искат да се издигнат високо във въздуха като споделят тези момент заедно, оставяйки всички колебания на земята!

Трябва да сте наясно, че при лоши метеорологични условия, вашият полет ще бъде отменен за друг, по-подходящ  ден.

Задължително носете чифт туристически обувки, укрепващи глезена, очила с добра UV защита, ръкавици и яке. Всеки полет трае около 20 минути, но тъй като изживяването е доста вълнуващо, може да ви се стори, че летите цял ден.

Не се изисква да се специалисти по летене, тъй като участвате активно само при излитане и кацане след затичване.

Щом сте максимално високо, пилотът, който ви помага се отделя от въжето на лебедната и от този миг пътуващият ще с почувства така, сякаш лети напълно сам без никакви помощни средства.

Имаме и още една добра новина за вас! В цената на полета присъства и видеозаснемане, с което ще запечатете всеки любим момент във въздуха за да може да стигне до вашите близки и приятели!

Теглото на всеки пасажер не бива на надвишава сто килограма и не бива да трябва да  по-малко от трийсет килограма.

Задължително условие е децата между седем и осемнайсет години да бъдат с придружител, за да гарантира тяхната безопасност и безпроблемен полет.

Качествена почивка

Никой не е подготвен за нивата на стрес, които всекидневно ни връхлитат, но има една малка хитрина след края на работния, която може да те „изтръска“ от напрежението и да те зареди с емоции – тандемен полет с парапланер.

Да полетиш над хоризонта след тежък ден звучи като приказка, но всъщност тандемните полети с парапланер ти дават възможност бързо и лесно да се пренесеш в света на птиците. Страхът от неизвестното, от височината, от приземяването… все страхове, които стават напълно несъстоятелни, когато усетиш усмивката на лицето си, след като се приземиш.

Емоцията след тандемен полет с парапланер е неописуема и заради факта, че гледките, които се отварят пред теб трудно биха били пресъздадени, освен ако не прелетиш над тях. Полите на Витоша по залез – идеална черешка на тортата за работния ден и прекрасен аперитив за вечерното ти рандеву с човека на мечтите ти.

Но какво е толкова специално на полетите с парапланер? Първо, използваш само вятъра и подемната му сила – тоест, използваш същите методи, които използват птиците. В това отношение ти се сливаш с природата и само крясъка на близко преминаващите соколи и ястреби може да те извади от състоянието на нирвана. Второ, имаш възможността да се насладиш на несравнимата красота на Витоша, Чепън, Радомир и до където ти стигне окото. От Комините ще можеш да видиш София и нейния чар по залез.

И все пак – хора сме, не можем да таим тези уникални преживявания за себе си, нали? Най-добрата ти опция за подарък е да подариш ваучер за тандемен полет с парапланер на озни скъп за теб човек, който винаги е искал да пробва нещо ново, но до сега е седял с вперен в небето поглед и зяпнала широко уста. Всички имаме по един такъв приятел или познат. Подарявайки му възможността да скъса връзките с града, поне за малко, ти подаряваш спомени, емоции, повишени нива на адреналин и серотонин и.. и една прекрасна гледка.

Да, гледката към онова място, от което цял ден си мислил да избягаш, те кара да се върнеш там. При това – само за да си намериш още една причина да избягаш от монотонния работен ден с тандемен полет с парапланер.